Now you can Subscribe using RSS

Bildirimleri kaçırmamak için:

30 Ocak 2019 Çarşamba

HER:Gelecekteki aşk anlayışı...

Aysun Dereköy



Aşk bedenin ve ruhun uyarılmasıyla doğar,ruhun tatminiyle sevgiye döner


















Yönetmen: Seslendirenler: Scarlett Johansson Kristen Wiig Brian Cox Spike JonzeSenaryo: Spike JonzeYapımcı:  

KONUSU:

Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır.
1999'da Being John Malkovich filmiyle Oscar adaylığı kazanan çok yönlü sinemacı Spike Jonze'un son uzun metrajlı filmi, yalnızlık ve yaratıcılık sıkıntısı çeken bir yazarın dram ve komediyle yoğrulan öyküsünü beyazperdeye taşıyor.

YORUMUM:

2013 Yapımı bu filmi izlediğimde aklıma ilk gelen,gelecekte aşk böyle yaşanacak düşüncesi oldu.Sevgililer Günü'nün yaklaştığı şu günlerde seyredilmesi gereken bir film bence.
Aşk nedir diye sorduğumda filme göre etkili bir anlatım ve hislerine hitap eden bir sestir,derim.İnsanlık yakın gelecekte teknolojiye o kadar bağlı kalacak ki birbiriyle konuşmayı unutacak.En yakın arkadaşı onun her zaman yanında olan ıpodu olacak.Bu durumda onunla arasındaki bağda daha güçlü olacak.Ama buna aşk demek ne kadar doğru olur bilemedim.
Bu film bana aşkı bir kez daha sorgulattı.Aşk bir elektriksel çekimdir, bence de.Ama bu ruhun ve bedenin birbirine çekimidir. Anlık bir histir.Bunu sevgiye dönüştürmek ya da ortadan kaldırmak sonrasında gelişen paylaşımlara bağlıdır.Birlikte zaman geçirmekten zevk alıyorsan,sürekli özlem duyuyorsan ve gerçekten mutlu olduğunu hissediyorsan,aşkı sevgiye dönüştürmeyi başarmış sındır Bir süre vakit geçirdikten sonra sıkılmışsan ve sürekli başka arayışlar içindeysen aşk kaybolmuş demektir. Bedensel çekim her zaman ön plandadır.Aşka daha çok hizmet eder.Ruhsal çekim ise daha uzun sürelidir ve sevgiye hitap eder.Aşk bedenin ve ruhun uyarılmasıyla doğar,ruhun tatminiyle sevgiye döner
Bence bu filmde sadece paylaşılan bir yalnızlık ve sıkı bir dostluk var.Belki de insanlar zamanla aşktan vazgeçip kendilerini bilgisayarlara teslim edecekler. Her şeyimizi bilen bir bilgisayar.Bizi mutlu edecek şeylerin olmasını sağlıyor ve her zaman onun bize yardım edeceğini bilerek kaygısız yaşıyoruz.Oysa aşk sürekli değişkenlere ve bilinmezlere açıktır.Sürekli adrenalin salgılatır. 
Bu ay seyredilecek film listenize bunu da almanızı ve düşüncelerinizi paylaşmanızı çok isterim.Yeni filmlerde görüşmek üzere...

Aysun Dereköy / İÇERİK ÜRETİCİSİ &

Yorumlarınız benim için çok önemli.Bana önerilerinizi ve yorumlarınızı bırakmayı unutmayın :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib